آموزش پخت مرحله به مرحله خورشت باقلا قاتق برای ۳ الی ۴ نفر

خورشت باقلا قاتق

اگه شما هم مثل من دنبال یک غذای محلی خوش طعم و پر طرفدار شمالی می گردید، یقینا باقلا قاتق جز بهترین گزینه هاست. این غذا با داشتن طعم لذیذ، دستور پخت آسونی هم داره و سریع اماده میشه و هم چنین غذای کم هزینه ای هم هست.

خورشت باقلا قاتق

باقلا قاتق یا باقالی قاتق یکی از معروف ترین غذاهای شمالیه (خیلی ها به اسم باقالی قاتق گیلانی میشناسند) که بیشتر از بقیه غذاهای شمالی با اقبال مردم بقیه نقاط کشورمون روبرو شده. این خورشت رو به نام های دیگه ای مثل باقالی خورشت یا خورشت گل در چمن هم میشناسند. باقلا قاتق با یه نوع باقالی مخصوص ، به نام پاچ باقالا (لوبیا رشتی، لوبیا کشاورزی) تهیه میشه که مخصوصه شمال کشورمونه. این خورشت  فوق العاده سریع حاضر میشه و خیلی هم لذیذه …

خورشت باقلا قاتق

یک توصیه که به همه کدبانو های عزیز داریم اینه که خودتون رو محدود به غذاهایی که یاد دارید و باهاشون بزرگ شدید نکنید! سعی کنید که تنوع غذایی خودتون رو بالا ببرید و از آشپزی کردن لذت ببرید! در ضمن کباب ترش، میرزا قاسمی، باقلا قاتق و ترش تره گیلانی از انواع غذاهای معروف شمالی هستند!

خورشت باقالا قاتق

مواد لازم برای تهیه خورشت باقلا قاتق

  • ۲ پیمانه پاچ باقلا پاک شده
  • ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری شوید خشک
  • ۲ عدد تخم مرغ
  • ۲ الی ۳ قاشق مربا خوری سیر رنده شده
  • ۲۰ گرم کره
  • ۱ قاشق چایخوری زردچوبه
  • نمک و فلفل به مقدار لازم

در مرحله اول ابتدا به مقدار کافی روغن داخل ماهیتابه ممی ریزیم و بعد سیر رنده شده یا کوبیده رو به روغن اضافه می کنیم و مواد رو کمی با حرارت ملایم تفت میدیم تا بوی سیر بلند بشه اما دقت بفرمایید که خیلی طلایی نشه چون قراره سیر با بقیه مواد هم تفت بخوره و در صورتی که خیلی سرخ بشه در ادامه مراحل میسوزه.

وقتی یه کم سیر رو تفت دادیم میایم پاچ باقالی هایی که از پوست اول و دوم خارج کردیم رو به سیر اضافه می کنیم و حدود ۲ الی ۳ دقیقه با سیر تفتشون میدیم.

عزیزان دقت کنید که ادویه اصلی این خورشت زردچوبه هست که به نسبت بقیه خورشت ها هم بیشتر ریخته میشه (البته در صورتی که دوست ندارین طعم زردچوبه خیلی داخل خورشتتون مشهود باشه کمتر بریزینش). حالا زردچوبه رو هم اضافه می کنیم و باز مواد رو ۲ الی ۳ دقیقه با هم تفت میدیم.

خوب در این مرحله نوبت به شوید خشک میرسه مقدار شوید بستگی به سلیقه خودتون داره در صورتی خورشت رو پر شوید دوست دارین ۲ قاشق و اگه کم شوید میپسندین ۱ قاشق داخل ماهیتابه بریزین و بعد همه مواد رو باز حدود ۳ دقیقه ای تفت بدین.

این نوع باقالی (پاچ باقلا) خیلی زود میپزه و کلا زمان آماده شدن این خورشت نیم ساعت هست پس لازم نیست آب زیادی داخل موادمون بریزیم. یک الی یک و نیم لیوان آب جوش به موادمون اضافه می کنیم و کره رو هم داخلش مینداریم و در قابلمه رو میذاریم تا خورشتمون بپزه و جابیوفته و آبش هم کم بشه.

تو این مرحله از آشپزیمون وقتی لوبیا ها پختن و آب خورشت هم کمتر شده بود به خورشتمون نمک و فلفل اضافه میکنیم و بعد  تخم مرغارو مثل تصویر زیر داخل خورشت میشکونیم و در ماهیتابه رو میذاریم تا تخم مرغها خوب سفت بشن. (توی پرانتز بگم که دقت کنید که تخم مرغ ها رو هم نزنید و درسته مث تصویر بندازید تو خورشت!)

و در آخر تخم مرغ ها سفت میشن و آب خورشت کمتر میشه و به روغن میوفته … حالا باقلا قاتق خوشمزه، آسون و سریع ما حاضره … خسته نباشید و نوش جان

ذکر یک نکته ولی کاملا سلیقه ای ”  اگه یه خورده آب نارنج بریزید خیلی خوشمزه تر هم میشه “